Het hele jaar door is het zuiden van de provincie Limburg een door toeristen veel bezochte plek. Van binnen- en buitenland komen de mensen niet alleen genieten van de diverse aantrekkelijke steden maar zeker ook van het prachtige heuvellandschap en de vele recreatie mogelijkheden. Je kunt er prachtige wandelingen maken maar ook heel bijzondere tochten ondernemen.

Recreatie Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg hoef je niet stil te zitten. Je kunt het zo gek niet bedenken. Van wandeltochten tot ballonvaarten. Van sauna tot theaterbezoek. Zuid-Limburg heeft op recreatief gebied voor iedereen iets te bieden.

 

Recreatie Zuid-LimburgKarten in Zuid-Limburg

Voor de snelheidsduvels onder ons is karten natuurlijk een favoriete bezigheid en een leuke recreatie mogelijkheid. In Vaals, het zuidelijkste puntje van Limburg, ligt Outdoor Karting Vaals. Het is de enige outdoor kartbaan van Limburg. Outdoor karten geeft een hele andere beleving dan indoor karten. Je hebt buiten te maken met een natuurlijk hoogteverschil en het is heerlijk om de wind langs je lijf te voelen terwijl je over de baan raced.

Recreatie in Vaals

In Vaals in op recreatief gebied nog meet te beleven dan enkel Outdoor Karting Vaals. Combineer een uitje met een etentje bij Cuba Libre in Vijlen of bij restaurant Troje in Vaals.

Vaals staat natuurlijk bekent om het Drielandenpunt, het allerhoogste punt van Nederland en grenzend aan België en Duitsland. Breng een bezoek aan het labyrint of de taverne. Je moet er eens geweest zijn!